Volwassenen

Ik woon op mezelf en voel me afgesneden van mijn familie, hoe kan ik de verbinding weer gaan voelen?

Mijn dochter wil geen contact meer met mij, hoe kan ik dan toch een goede ouder zijn?

Mijn moeder is het niet eens met mijn opvoeding, maar ik heb haar nodig als oppas voor mijn kinderen, hoe kan ik daarmee omgaan?

Hulp voor mezelf bij Gezinsbegeleiding Breda?

Het lijkt misschien minder voor de hand liggend om, wanneer je hulp zoekt voor jezelf, terecht te komen bij een praktijk voor gezinsbegeleiding. En toch kan het heel goed! Je hebt bijvoorbeeld problemen in je relatie of op je werk. De redenen waarvoor je hulp zoekt zijn meestal symptomen van datgene waar het werkelijk om gaat. Heel vaak heeft de kern van waar het echt om draait te maken met het gezin en de omgeving waarin je bent opgegroeid en de manier waarop jij geleerd hebt zaken aan te pakken.

Samen met jou ga ik op zoek naar steeds terugkerende patronen in jouw levensverhaal, om te ontdekken waar voor jou de uitdagingen liggen om mee aan de slag te gaan. Na een traject ben je weer afgestemd op jezelf en je omgeving, waardoor je vol zelfvertrouwen je leven kleurt.

 

Familieopstelling

Een familieopstelling geeft een verhelderend beeld van de verborgen dynamiek van familiebanden. Het is een therapeutische sessie waarbij je een vraagstuk inbrengt waar je helderheid over wil krijgen. Dit kan gaan over relaties met partner of familie, angsten, overtuigingen, een terugkerend patroon in je leven, of over je werk. Je kiest andere deelnemers uit om als representant in jouw opstelling te staan. Zo kijk je als het ware naar je eigen beeld. En dan ontvouwt zich het verhaal…

 gezinsbegeleidingbreda